Volledig scherm
De politie rukte massaal uit na de melding over Angelo M. die met een mes in zijn hand het stadhuis binnenliep in juni 2018. M. raakte gewond tijdens zijn aanhouding. © Archieffoto AS Media

Vrijspraak voor gewapende man die Aboutaleb wilde spreken

De Rotterdammer die vorig jaar juni met een mes werd aangehouden in het stadhuis aan de Coolsingel, is vrijgesproken.

Angelo M. (30) wandelde met een groot mes naar binnen en eiste dat iemand, ‘desnoods burgemeester Aboutaleb’ hem te woord zou staan. M. was ten einde raad omdat hij voor de zoveelste keer in de clinch lag met de gemeente.

Dit keer was hij boos omdat zijn uitkering was gekort nadat hij had verzuimd een gokwinst van 1000 euro op te geven. Als Aboutaleb niet zou komen, zouden er ongelukken gebeuren, kondigde hij aan. Bodes en beveiligers maanden M. tot rust. Nadat hij een snijdende beweging over zijn pols had gemaakt, overhandigde hij het mes aan een baliemedewerkster.

Peperspray, taser én politiehond

Het Openbaar Ministerie achtte bedreiging bewezen, maar eiste een schuldigverklaring zonder oplegging van straf. Bij die milde eis speelde de wijze waarop M. was aangehouden een rol. Hij kreeg pepperspray in zijn ogen gespoten, werd getaserd en door een politiehond in zijn been gebeten.

De rechtbank sprak de verdachte vrij omdat zijn gedrag als een uiting van onmacht en frustratie moet worden gezien. De manier waarop hij zijn gevoelens uitte, kan niet door de beugel, maar omstanders hebben niet het idee gehad dat M. hen daadwerkelijk iets zou aandoen, luidt het vonnis.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
5860 stemmen