Volledig scherm
In een filmpje waren Rotterdamse agenten herkenbaar afgebeeld op Pokémonfiguren. © RV

Vrijspraak voor vrouw achter opruiend Poke-A-Cop-filmpje

Korpschef Frank Paauw noemde het onacceptabel: Rotterdamse agenten die herkenbaar waren afgebeeld op Pokémonfiguren in een filmpje op internet, en bezoekers die werden aangespoord virtueel bakstenen naar de politiemannen te gooien.  De rechter sprak de vrouw achter het filmpje, tegen wie een taakstraf van 60 uur was geëist, vanmiddag vrij.

De 51-jarige Dhyana S. uit Bennekom zou met haar spel Poke-A-Cop Go! agenten met de dood hebben bedreigd. Daarnaast werd haar opruiing ten laste gelegd. Ze kwam tot haar actie na de demonstratie tegen Zwarte Piet in Rotterdam van november 2016. Dhyana was laaiend geworden nadat ze de beelden had gezien van het politiegeweld om het protest de kop in te drukken.

Vijf dagen nadat Poke-A-Cop Go! op internet werd gelanceerd, viel de politie haar huis binnen en arresteerde de vrouw. Agenten namen computers in beslag.

De rechter oordeelde vanmiddag dat er onvoldoende bewijzen bestaan ‘om te komen tot een strafbare bedreiging’. De activiste uit Bennekom was niet naar Rotterdam gekomen om het vonnis aan te horen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

Volledig scherm
In een filmpje waren Rotterdamse agenten herkenbaar afgebeeld op Pokémonfiguren. © RV

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7444 stemmen