Volledig scherm
De ambulance kreeg tijdens de marathon van Rotterdam meer onwelmeldingen dan ze gewend zijn. © anp

Vrijwillige brandweerman overleden na deelname marathon Rotterdam

Een deelnemer aan de gisteren gehouden marathon in Rotterdam is overleden. Dat meldt de organisatie achter het hardloopfestijn. Het gaat om een vrijwilliger van de brandweer. De man stierf in het ziekenhuis.

Het slachtoffer is volgens de Stentor een 28-jarige man uit Bathmen en vrijwilliger van brandweerregio IJsselland. De brandweer bevestigt het overlijden van de man.

Directeur Mario Kadiks van de Rotterdam Marathon reageert verslagen op het nieuws. ,,Het is heel triest, een enorme domper op het evenement. We betreuren dit ten zeerste’’, aldus Kadiks. ,,We willen ons diepste medeleven uitspreken naar de familie. Uit respect voor de nabestaanden doen we verder geen mededelingen over deze trieste gebeurtenis.’’

Het is niet de eerste keer dat een deelnemer aan de Rotterdam marathon is overleden.  In 2006 stortte een 41-jarige Duitser op 500 meter voor de finish in. Hij werd nog wel gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. In 2012 kreeg een 14-jarige jongen uit Vught een hartstilstand na de finish van de recreatieve 10 kilometer bij de Rotterdam Marathon. Hij overleefde dat niet.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam