Volledig scherm
Vrijwilliger Ed van Stichting Bij Corrie werkt aan het ontwerp van de sporttas. © Stichting Bij Corrie

Vrijwilligers maken sporttassen van Feyenoordspandoek

Het naaiatelier van Stichting Bij Corrie komt binnenkort met een unieke sporttas, gemaakt van het meterslange spandoek waarmee Rotterdam Partners Feyenoord onlangs feliciteerde met het landskampioenschap.

,,We zijn altijd op zoek naar bijzondere spandoeken, vlaggen en banieren",  vertelt Wineke de Bree van de stichting. ,,Het liefst van iconische evenementen en exposities die echt met Rotterdam te maken hebben." Via via komen deze weleens bij de stichting terecht.

Zo ook het spandoek van Rotterdam Partners. Een aantal vrijwilligers van het naaiatelier aan de 1e Pijnackerstraat recyclet het de komende weken tot zeven sporttassen. ,,Die hadden we nog niet in het assortiment", aldus De Bree. ,,Maar het spandoek, gemaakt van een soort zeilstof, leent zich daar goed voor."

Uniek

Het atelier bestaat uit zo'n zestig mannen en vrouwen die werkervaring op willen doen en/of hun kennis van de Nederlandse taal willen verbeteren. Bij Corrie zet zich in voor het verbeteren van de samenhang in Rotterdamse wijken. 

Een van de vrijwilligers, een voormalig stoffeerder, werkt momenteel aan het eerste ontwerp van de sporttas. Geen enkele tas zal er hetzelfde uitzien. Op het doek staan namelijk tientallen namen op de achtergrond. Die zijn van de selectie van Feyenoord, inclusief de technische en medische staf. 

De tassen worden halverwege juni vanuit het atelier verkocht. De definitieve prijs moet nog worden bepaald, maar wordt geschat op vijftig euro per stuk.

Volledig scherm
Het spandoek is 7 meter breed en 85 centimeter hoog. © Stichting Bij Corrie

In samenwerking met indebuurt Rotterdam