Ambulances spoedden zich naar de bewuste woning. Reanimatie mocht niet meer baten.
Volledig scherm
Ambulances spoedden zich naar de bewuste woning. Reanimatie mocht niet meer baten. © FOTO MEDIATV

Vrouw doodgestoken in flat Rozenburg, man (33) aangehouden

UPDATEBij een steekpartij in een woning op de eerste verdieping van een flat aan de Grote Stern in Rozenburg is vrijdagavond een vrouw om het leven gekomen. Ze is het achttiende slachtoffer van dodelijk geweld in de Rotterdamse regio dit jaar.  

Hulpdiensten kwamen kort voor elf uur ter plaatse na de melding van huiselijk geweld. Ze troffen de vrouw zwaargewond aan en er werd direct gestart met reanimatie. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten kon niet worden voorkomen dat de vrouw aan haar verwondingen kwam te overlijden. Wat er aan de steekpartij vooraf is gegaan wordt momenteel door de politie onderzocht. Een 33-jarige man die in de woning aanwezig was, is aangehouden.

Een getuige meldt dat in de woning ook twee kinderen waren. Die zouden door familieleden zijn opgevangen. Het onderzoek dat na het fatale incident in de woning is gestart, werd ’s nachts voortgezet.  

Van de achttien doden die dit jaar in de regio-Rotterdam vielen door een misdrijf, kwamen er tien door messteken om het leven. 

Rozenburg ligt midden in de Rotterdamse haven en hoort bij de gemeente Rotterdam. Het telt zo’n 12.000 inwoners.

  1. Gaatkensplas barstensvol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?
    PREMIUM

    Gaatkens­plas barstens­vol grote vissen, maar waar zijn de kleintjes?

    Voor sportvissers is het een beeld om van te smullen. Volwassen snoeken, zeelten van een halve meter, brasems, tientallen voorntjes en zelfs een roofblei komen uit een sleepnet van 250 meter dat onderzoekers net door de Gaatkensplas bij de Barendrechtse wijk Carnisselande hebben gehaald. Bijvangst is er ook, want in het net zit ook een paraplu verstrikt. ,,Wat opvalt is dat hier vooral grote vissen in het water zitten.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam