Vrouw zwaargewond na aanrijding met vuilniswagen, kindje ongedeerd

VIDEODe chauffeur van de vuilniswagen die vanmiddag betrokken was bij een ongeval met een vrouw, is door de politie meegenomen voor verhoor. Het slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar het Erasmus MC. Het kind dat bij haar was, bleef ongedeerd.

De vrouw en haar kind staken over waarna ze onder de vuilniswagen terechtkwamen. De dienst Stadsbeheer, waaronder de vuilophaal valt, reageert geschrokken op het nieuws. 

Omstanders waren in shock na het ongeval. Volgens ooggetuigen kwam de vrouw onder de vuilniswagen terecht. Haar kindje zat in een maxi-cosi en werd niet geraakt. 

Marktdag

Het valt op dat de vuilniswagen met de neus tegen de richting van het verkeer instaat. In de bewuste straat geldt eenrichtingsverkeer. Stadsbeheer stelt dat vuilniswagens een ontheffing hebben om tegen het verkeer in te rijden. Deze wagen maakte een ronde die gewoonlijk op maandag, als er geen markt is, wordt gereden.  Vanwege Pasen werd het vuil nu een dag later opgehaald.

Rondom de Botersloot is het dan extra druk omdat er markt is. Aan het einde van de straat -op de Hoogstraat voor de Centrale Bibliotheek- staan dan marktkramen. Een deel van de Botersloot is nog steeds afgezet. De politie is begonnen met onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

Opvang

De chauffeur wordt verhoord. Zijn twee collega's die aan de achterkant van de vuilniswagen stonden waar het ongeluk gebeurde, zijn opgevangen. Ook de brandweerlieden die snel ter plekke waren, hebben de tijd genomen om wat zij zagen samen te verwerken.

,,Mensen waarom willen jullie alles zien? Waarom laten jullie, de kinderen alles zien? Waarom moeten wij tegen jullie zeggen weg te gaan en weg te kijken. Laat ons aub ons werk doen. Wij moeten het zien, ookal hadden we liever de keus gehad net als jullie weg te kunnen lopen’’, schrijft brandweervrouw Amanda van Kuijk op twitter. 

Volledig scherm
Hulpdiensten zijn ter plaatse aan de Botersloot. © MediaTV

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam