Volledig scherm
De vuurwerkshow bij de Erasmusburg. Hier rijden wel metro's. © ANP

‘Vuurwerkmetro’ naar de Hoek en Nesselande nog altijd niet zeker

UpdateHet is nog altijd niet duidelijk of er met oud en nieuw metro’s zullen rijden naar de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande. De onderhandelingen daarover tussen de gemeente Rotterdam en de RET lopen nog, aldus verkeerswethouder Bokhove vandaag in de raad.

De fracties van Leefbaar Rotterdam en ook D66 drongen er vandaag bij wethouder Judith Bokhove (vervoer, GroenLinks) op aan dat het toch ‘van de gekke’ zou zijn als er straks duizenden bezoekers aan de vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande daar niet met de metro heen kunnen.

,,Het is vijf voor twaalf. Dat vuurwerk is al over zes weken’’, sprak Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik. ,,We hebben net een mooie metrolijn naar Hoek van Holland, gebruik ‘m dan ook.’’ Volgens D66-collega Nadia Arsieni zou het funest zijn als er niet snel een oplossing komt.

De gemeente Rotterdam houdt deze jaarwisseling voor het eerst vuurwerkshows in Hoek van Holland en Nesselande, naast het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug. Er rijden metro’s van en naar de oeververbinding in het centrum, bij de Hoek en Nesselande is dat nog niet zeker.

Roosters

Het personeel van de RET is nog niet akkoord met de roosters met oud en nieuw. De directie van de vervoerder voert daarover al enige tijd overleg met de gemeente Rotterdam. ,,De onderhandelingen lopen’’, zei wethouder Bokhove daarover in de raad. ,,We zitten midden in het proces. Onze insteek is een zo maximaal mogelijke oplossing.’’ Ze erkende wel dat er daarbij ook aandacht moet zijn voor de financiën, de veiligheid en het personeel.

Quote

Onze insteek is een zo maximaal mogelijke oplossing

Burgemeester Ahmed Aboutaleb kan in het meest verregaande geval met een aanwijzing de RET opleggen toch met de metro naar Hoek van Holland en Nesselande te rijden, maar zo ver wil hij het niet laten komen, gaf hij na afloop aan.

Volgens de gemeente Rotterdam trekt de vuurwerkshow in Hoek van Holland 16.000 bezoekers, die in Nesselande zou 10.000 gasten kunnen begroeten, is de verwachting. In de Hoek zullen voor het eerst ook strandtenten open zijn die ruimte hebben voor 3.000 bezoekers.

Het Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug trok vorig jaar 60.000 bezoekers. De gemeente rekent voor dit jaar opnieuw op veel gasten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam