Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

‘Vuurwerkshow heeft effect op natuur bij Zevenhuizerplas’

De gemeente Rotterdam moet bij de voorbereiding op de vuurwerkshow bij het strand van Nesselande met oud en nieuw ook goed letten op de gevolgen voor de ecologie van de Zevenhuizerplas en de eilanden. Daarvoor waarschuwt het wijkcomité Nesselande in reactie op een voorstel van de Partij van de Dieren over de in te richten vuurwerkzones.

Deze partij wil dat behalve begraafplaatsen ook vijvers, vlieten en singels buiten deze zones gehouden worden. Nesselande geeft aan dat het daarom lastig is een eenduidig advies te geven over het plan. ,,Het is onduidelijk waar grenzen liggen en hoe handhaving plaats vindt.’’

Het wijkcomité vraagt zich dan ook af hoe een dergelijk voorstel zich gaat verhouden tot de vuurwerkshow in Nesselande. Het bestuur van de vinex-wijk beklemtoont dat het aspect van de aandacht voor het groen ook meegenomen moet worden in de besluitvorming en de voorbereiding op de show.

De gemeente Rotterdam wees eerder dit jaar de stranden van Nesselande en Hoek van Holland aan als extra plekken voor een vuurwerkshow, naast het jaarlijkse Nationale Vuurwerk bij de Erasmusbrug.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam