De bogen van de Van Brienenoordbrug moeten vanaf de zomer van 2026 worden gerenoveerd, maar is het nog niet duidelijk waar dat gaat gebeuren.
Volledig scherm
De bogen van de Van Brienenoordbrug moeten vanaf de zomer van 2026 worden gerenoveerd, maar is het nog niet duidelijk waar dat gaat gebeuren. © Jan de Groen

Waar nu heen met de ‘Brienenoord’? Het is nog even onduidelijk

Het is nog altijd niet duidelijk waar de bogen van de verouderde Van Brienenoordbrug in Rotterdam zullen worden gerenoveerd. Rijkswaterstaat zegt daarvoor nog genoeg tijd te hebben en ook verschillende opties te zien voor de grote opknapbeurt. In 2024 moet daarover duidelijkheid zijn.

 1. Verliefd op de 40-jarige Willemsbrug: ‘Een zen-moment voor elke Rotterdammer’
  PREMIUM

  Verliefd op de 40-jarige Willems­brug: ‘Een zen-mo­ment voor elke Rotterdam­mer’

  Zonder bruggen waren we niks in Rotterdam. Het zijn de nietjes die het boek van de stad bij elkaar houden, ze geven structuur aan de verzameling slappe plaggen veengrond die Roffa nu eenmaal is. Twee vieren een jubileum dit jaar: de Erasmusbrug met z'n kwart eeuw, en de Willemsbrug die op 1 juli de 40 jaar aantikt. De Zwaan heeft een enorme schare fans en hoeft over aandacht niet te klagen, de naburige ‘Willem’ vertoeft meer in de schaduw, maar kent ook zijn aanbidders. ,,Hij doet iets met mensen.’’
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  18

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam