Volledig scherm
Het legendarische theaterduo Waardenberg en De Jong komt terug naar het nieuwe Luxor. © Ruud Baan

Waardenberg en De Jong komen terug naar nieuwe Luxor Theater

Liefhebbers van Waardenberg en De Jong opgelet! Het legendarische theaterduo komt weer terug. Ze geven in januari dertien shows exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop start woensdag om 10.00 uur. 

Het duo is al twintig jaar gestopt, maar nog steeds zeer populair.  Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong zorgden van 1987 tot 1999 voor opschudding in de theaterwereld. Hun scènes waren op het randje van wat publiek, pers en theaters nog toelaatbaar vonden. 

De nieuwe shows beloven een mix van oude en nieuwe acts. Ook worden de oude decors en rekwisieten weer tevoorschijn gehaald. Denk aan een wand vol overhemden, een springkussen, patatzaak en een ouderwets stinkende brommer. 

Luxor-directeur Marc van Kaam noemt het een langgekoesterde droom om de memorabele scenes van Waardenberg en De Jong nog eens live op het toneel te zien. ,,Na de jubileumvoorstelling die de heren met de dames van Toren C maakten voor het jarige Luxor, is dit een nieuw hoogtepunt in de programmering van ons theater. We vinden het een grote eer dat zij opnieuw een exclusief programma maken.’’

De kaartjes voor de jubileumvoorstelling waren destijds binnen een mum van tijd uitverkocht.  Het nieuwe Luxor moest nog eens vijftien extra voorstellingen boeken om aan de grote vraag te kunnen voldoen. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 1. Niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Niet alle schepen zijn voorbe­stemd om de woeste baren te overwinnen

  Redacteuren Priscilla van Agteren en Marcel Potters blikken elke week terug op het Rotterdam van vroeger. Deze week: niet alle schepen zijn voorbestemd om de woeste baren te overwinnen. De Jos Vranken was ooit een Duitse raderstoomboot. In Rotterdam werd het schip een bekend gezicht aan het Noordereiland, waar ze jarenlang dobberde als drijvend kantoor, winkel en tankstation voor de binnenvaart.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
7755 stemmen