De vraag naar Chinese producten is extreem groot omdat veel fabrieken in Europa stilliggen of op halve kracht draaien vanwege lockdowns.
Volledig scherm
PREMIUM
De vraag naar Chinese producten is extreem groot omdat veel fabrieken in Europa stilliggen of op halve kracht draaien vanwege lockdowns. © Marco Pregnolato on Unsplash

Waarom de prijs van het verschepen van een container vanuit China naar Rotterdam harder steeg dan de Bitcoin

Raadseltje: wat verzesvoudigde het afgelopen halfjaar in prijs? De digitale munt Bitcoin zegt u? Nee, die werd ‘slechts’ vier keer meer waard. Het goede antwoord is: het verschepen van een 40 voet container van Shanghai naar Rotterdam. Door het nijpende tekort aan containers kost dat vandaag de dag een slordige 8.000 euro. In juni was dat nog geen 1500 euro.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam