Volledig scherm
PREMIUM
Fidan Ekiz. © Joost Hoving

Waarom is Bekir E. ondanks meerdere aangiften en veroordelingen niet opgepakt?

ColumnTelkens wanneer ik zijn hoofd zie op die foto, met zijn tong naar buiten, voel ik woede. Het komt uit mijn tenen. 'Houd je wel in wanneer je erover schrijft,' adviseert een vriendin. 'Niet zo gaan verwensen op papier, hoor. Blijf professioneel.'

Quote

Ik begrijp heel goed dat de familie van Humeyra juridische stappen overweegt

Het valt me zwaar. Vooral nadat ik het interview met de familie van Humeyra las in deze krant. Ik werd er fysiek onwel van. Hoe kon het toch zó misgaan? Waarom is die man ondanks meerdere aangiften en veroordelingen niet opgepakt? Humeyra durfde blijkbaar al maanden niet meer alleen over straat. In het AD-interview vertelt de familie hoe ze herhaaldelijk tevergeefs aanklopte bij politie en justitie.

Bekir E. werd uiteindelijk veroordeeld wegens het mishandelen van Humeyra. De Turks Nederlandse Rotterdammer kreeg zes weken cel, waarvan drie voorwaardelijk, en reclasseringstoezicht. Ook ging een contactverbod van twee jaar in. Maar hij bleef het meisje lastigvallen en bedreigen. Ondanks de veroordeling en het overtreden van het contactverbod, werd hij niet vastgezet. Ik begrijp dat gewoon niet. Vooral omdat Bekir al een strafblad had en voor mishandelingen is veroordeeld.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam