Volledig scherm
© ANP

Waarschuwing voor vervuilde drugs in regio Rotterdam

Het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) waarschuwt voor vervuilde drugs in Noord-Brabant en Rotterdam-Rijnmond. De gevaarlijke stof atropine is de afgelopen twee weken aangetroffen in cocaïne en ketamine.

In de regio Rotterdam is begin dit jaar iemand met gezondheidsklachten naar het ziekenhuis gegaan en de symptomen wezen volgens de arts op de aanwezigheid van atropine in drugs die de persoon had genomen. In Noord-Brabant is bij een testlocatie twee keer atropine aangetroffen in drugspoeders.

Bij een overdosering atropine worden de volgende symptomen waargenomen: rusteloosheid, verwijde pupillen, warme en droge huid, droge mond, wazig zien, koorts, paniek, slechte coördinatie, hartkloppingen, verwardheid, hallucinaties, gedaald bewustzijn (tot bewusteloosheid) en epileptische verschijnselen. De ademhalings- en hartritmestoornissen kunnen in het ergste geval leiden tot de dood. Instellingen voor verslavingszorg in heel Nederland zijn op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van de stof in de drugs.

Het DIMS benadrukt dat iedereen die in het bezit is van drugs dit voor de veiligheid moet laten testen op de verschillende testlocaties in Nederland. In Rotterdam kan dit iedere donderdag tussen 17:30 en 19:00 bij Youz, Eendrachtsplein 12.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam