Volledig scherm
PREMIUM
De waslijn met afval die door buurtbewoners is opgehangen. © Jan de Groen

Waslijn met zwerfafval: ‘Alles wat we rond laten slingeren waait zo de Maas in’

Tussen de bomen op de Herman Bavickstraat in de Rotterdamse wijk De Esch hangt een waslijn met plastic afval. Buurtbewoners hebben de lijn opgehangen uit protest. De omgeving ligt vol met zwerfafval en daar moet volgens de inwoners wat aan gebeuren.

Blikjes bier, plastic tasjes en een kapotte lamp. ,,De vuile was van deze plek”, luidt de tekst die op papier is geschreven en aan een boom hangt. Door de troep die niet wordt opgeruimd, hebben de buurtbewoners het eigen heft in handen genomen. Paul Wiese (58) heeft er genoeg van. Hij ziet dat de buurt er niet op vooruit gaat. ,,Vorige week heb ik het vuurwerkafval van januari opgeruimd. Dat hoort hier niet meer te liggen.”

 1. ‘Het Stadhuisplein is een bak teringherrie, maar wel ónze bak teringherrie’
  PREMIUM
  column

  ‘Het Stadhuis­plein is een bak teringher­rie, maar wel ónze bak teringher­rie’

  Het is nooit wat voor mij geweest, dat hele Stadhuisplein niet. Ik ben er in mijn leven misschien drie keer geweest. En dat leverde best een aantal unieke ervaringen op. Want ik was nog nooit eerder zomaar in mijn kont geknepen. Ik hoorde ook voor het eerst een aantal gasten op een terras liefdevol: 'hoerrr' roepen. En dan niet eens alleen naar mij, maar naar elke jongedame die langskwam.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

 • In de hele stad (88%)
 • Alleen daar waar overlast is (4%)
 • Nergens (8%)
9176 stemmen