Volledig scherm
PREMIUM
De Rotterdamse raad wil achter de schermen praten over het optreden van PVV’er Maurice Meeuwissen in vergaderingen. © Jan de Groen

Wat bezielt PVV’er Maurice Meeuwissen? Rotterdamse raad is zijn gedrag helemaal beu

Het optreden van PVV’er Maurice Meeuwissen in de Rotterdamse gemeenteraad zorgt voor toenemende irritatie bij andere raadsleden. Nadat wederom een debat ontspoorde vandaag is afgesproken in beslotenheid verder te praten over zijn uitlatingen die door velen als beledigend worden ervaren. Officieel het gedrag van een collega-raadslid bespreken, is uitzonderlijk op het stadhuis.   

Trouwstoet

Een debat over de hoge uitgaven van politiefeestjes ontspoorde vanaf het begin nadat Meeuwissen stelde dat de deelnemer van een trouwstoet die onlangs een agent sloeg uit de achterban van Denk afkomstig is. Voor de politie is het echter nog steeds een raadsel wie de man is. ,,Hoe weet u wie de dader is?’’ vroeg een verontwaardigde Chantal Zeegers (D66). Ook anderen vielen over Meeuwissen heen, nadat hij ook nog over toetertuig en de politieke islam van Denk begon. ,,Dit soort uitspraken is heel slecht voor het beeld dat Rotterdammers van de raad hebben’’, verzuchtte Zeegers.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (13%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (64%)
4287 stemmen