Museum Boijmans Van Beuningen anno 2020: leeg en verlaten, nadat tal van kunstwerken tijdelijk elders, tot in het buitenland aan toe, werden ondergebracht.
Volledig scherm
PREMIUM
Museum Boijmans Van Beuningen anno 2020: leeg en verlaten, nadat tal van kunstwerken tijdelijk elders, tot in het buitenland aan toe, werden ondergebracht. © Aad Hoogendoorn

Wat doet het personeel nu Boijmans exact een jaar dicht is? ‘Ik mis het lopen door zalen met kunst’

Collega-musea worstelen met de coronamaatregelen, maar Museum Boijmans Van Beuningen is al veel langer dan twee maanden uit de roulatie. Dinsdag is het precies een jaar geleden dat de deuren dichtgingen vanwege een ingrijpende verbouwing. Nog zes jaar te gaan. Lichtpuntje is de tijdelijke opening van het imposante Depot in september. 

 1. Destiny wil stem-acteur worden: ‘Laat mij maar reclames inspreken, dan wil iedereen met vakantie!’
  PREMIUM
  ik zeg je

  Destiny wil stem-ac­teur worden: ‘Laat mij maar reclames inspreken, dan wil iedereen met vakantie!’

  Waar hun opa en oma spreken over Rotjeknor, hebben zij het over Roffa. Zijn volwassenen druk met huisje-boompje-beestje, zij hebben andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn 17, bijna volwassen, wonen in of rond Rotterdam en doen hun verhaal. De uit Ridderkerk afkomstige Destiny Chocolaad wrijft wijze dingen onder onze neus. „Veel mensen doen geen dingen meer, die ze lekker wel moeten doen. Luister naar Kinderen voor Kinderen, als je dat wilt.”
  Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam