Volledig scherm
Nirmalkoemar B. komt woensdag weer voor de rechter vanwege de dood van zijn dochter Diya (8) (inzet) . © Jan Hensema

Wat ging er om in het hoofd van Nirmalkoemar toen hij zijn dochter doodde?

Rotterdammer Nirmalkoemar B., die bij de politie heeft bekend op 15 maart zijn 8-jarige dochtertje Diya te hebben omgebracht, staat morgen opnieuw voor de rechter. Dan wordt onder meer het onderzoek naar zijn geestestoestand besproken.

In de vorige voorbereidende rechtszaak werd bepaald dat de man in de maanden juli en augustus moest worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens de advocaat van de vader vreesde hij voor zijn leven nadat hij meermalen zou zijn bedreigd. Uit welke hoek die bedreigingen kwamen, was niet duidelijk, maar B. zou er van in de war zijn geraakt. Of die bedreigingen er ook echt waren, moet nog blijken.

Fatale gebeurtenis 

De 41-jarige B., gescheiden, klopte de weken voor de fatale gebeurtenis aan bij verscheidene instanties en zelfs de school van zijn dochter. Hij meldde hij dat het thuis niet goed ging. B. maakte zich zorgen om zijn dochter, omdat naar zijn zeggen alleen hij voor haar kon zorgen. De dag van haar dood ging B. met klachten naar het Maasstad Ziekenhuis. Zijn ex bracht hem en zijn dochter Diya, die de bewuste dag bij hem was, ernaartoe.

Wat daar de man ertoe dreef zijn dochter om te brengen, is nog een raadsel. Het meisje werd zwaargewond aangetroffen op de afdeling radiologie; haar leven viel niet meer te redden. Justitie verwijt B. zijn dochter met een schaar in haar borst te hebben gestoken. Ook heeft hij haar volgens justitie gesmoord door een hand op haar mond te drukken en haar keel dicht te knijpen. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam