Een zonnig paasweekend staat doorgaans garant voor barbecueplezier, zoals hier in het Vroesenpark in Rotterdam. Deze taferelen zijn nu uit den boze. Schiedam heeft barbecueën zelfs expliciet verboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zonnig paasweekend staat doorgaans garant voor barbecueplezier, zoals hier in het Vroesenpark in Rotterdam. Deze taferelen zijn nu uit den boze. Schiedam heeft barbecueën zelfs expliciet verboden. © ANP

Wat mag je nou wel en niet? Coronaregels verschillen per gemeente

Westvoorne sluit dit zonnig paasweekend de stranden, Schiedam stelt een barbecueverbod in en Capelle weert fietsers. Hoewel de RIVM-richtlijnen overal hetzelfde zijn, verschilt de aanpak per gemeente. Rotterdam zet zelfs camera-auto’s in om overtreders te betrappen.

  1. Justitie eist taakstraf voor doodrijden kok Hotel New York. ‘Ik kan niet meer verder zonder mijn zoon’
    PREMIUM

    Justitie eist taakstraf voor doodrijden kok Hotel New York. ‘Ik kan niet meer verder zonder mijn zoon’

    De moeder van Leroy Bruggeman (24) had Vijash D. al vergeven. De dood van haar zoon op de kruising van de Brede Hilledijk en de Lombokstraat op 17 oktober 2018 in Rotterdam-Zuid moest een noodlottig ongeval zijn, bleek uit de twee gesprekken die ze met de automobilist voerde. Totdat uit het politieonderzoek bleek dat de 23-jarige verdachte 73 kilometer per uur had gereden net voordat hij de fietsende kok van Hotel New York doodreed. De officier van justitie eiste vandaag een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van één jaar vanwege schuld aan het ongeval.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam