AD
Volledig scherm
© AD

Wat zien we hier en waar is deze nostalgische plaat gemaakt?

RaadplaatHeftig! Dit is machinerie waar je u tegen zegt, met ook nog eens een enorme sloot water voor de deur. Als leek kom je daar natuurlijk niet uit, maar we weten zeker dat er connaisseurs bij de vleet zijn die dit kiekje juist weten te duiden. En dan niet alleen wáár deze foto is geschoten, maar veel - liefst té veel - details over wat we hier zien voor zware kost. Hoe langer de brief, hoe groter de kans op publicatie. Ja, het leven is hard op de redactie van Rotterdam van Toen. Schrijf! Reageren op onze raadplaat? Stuur een mailtje naar rd.toen@ad.nl

 1. Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!
  PREMIUM
  Rotterdam van Toen

  Mysterie van de ‘verdwaalde paal’ in Charlois toch nog opgeklaard: de oplossing komt uit Groningen!

  Eén vraag over de raadplaat van vorige week werd direct goed beantwoord door onze trouwe lezers. Want die wigwam-achtige paalconstructie, waartussen iets loodzwaars op en neer werd geschoven, dat was natuurlijk een heistelling. Appeltje-eitje, zeker voor Rotterdammers, bij wie zo’n apparaat op vrijwel elke straathoek heeft gestaan. Inclusief het ritmisch gebonk, de soundtrack van de wederopbouw. Mooi!
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam