Esther Schulte zet zich in om het water van de Zevenhuizerplas warmer te maken.
Volledig scherm
Esther Schulte zet zich in om het water van de Zevenhuizerplas warmer te maken. © Frank de Roo

Water in Zevenhuizerplas moet warmer voor zwemmers

In maart zwemmen in de Zevenhuizerplas? IJskoud! Daar wil een groepje fanatiekelingen verandering in brengen. Het plan: het zwemwater op een energie-neutrale manier verwarmen.

 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”
 2. Rotterdammer Japie Spido (82) viel voor de verkeerde in SBS-show: ‘Ze is een theatrale tuttebel’
  PREMIUM

  Rotterdam­mer Japie Spido (82) viel voor de verkeerde in SBS-show: ‘Ze is een theatrale tuttebel’

  Je mag 'm inmiddels een tv-show-hopper noemen, de 82-jarige Jaap Hoogerhout - alias Japie Spido - uit Rotterdam. Want na wervelende optredens in onder andere The X Factor en All Together Now gooide hij zaterdagavond z'n charmes in de strijd bij het SBS-programma Liedje op het Eerste Gezicht. Mét succes: zijn hartverwarmende vertolking van de Frankie Valli-hit Can't Take My Eyes Off You leidde rechtstreeks naar een geldprijs van 2500 euro.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam