Volledig scherm
De Waterbus. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Waterbus stopt binnenkort ook in Capelle aan den IJssel

Een langgekoesterde wens van de gemeente Capelle aan den IJssel komt uit. Vanaf april volgend jaar meert de waterbus aan bij het Rivium. En als het aan de raad ligt, blijft het niet bij dit traject.

Op het traject tussen Dordrecht en Rotterdam zal de waterbus voortaan een extra stop maken: in Capelle aan den IJssel. Bij het Zalmhuis, nabij het Rivium, kunnen forenzen of dagjesmensen op de boot stappen om naar Dordrecht of Rotterdam te gaan. De waterbus stopt ook in Krimpen aan den IJssel, Ridderkerk, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht.

Capelle is ontzettend blij met dit extra vervoersmiddel. Vooral om bedrijventerrein Rivium een boost te geven, is de verbinding gunstig. Het aantal leegstaande kantoorpanden is een grote zorg van de gemeente en de waterbus zorgt voor een betere bereikbaarheid. 

Raadsleden zien behalve in deze verbinding ook wel brood in een waterbus naar Gouda. De gemeente Gouda laat momenteel onderzoeken of een verbinding over water mogelijk is met Rotterdam. Arwin van Buuren, raadslid voor de SGP in Capelle, laat weten zich achter dit initiatief te scharen als er dan ook een tussenstop in Capelle komt. 

Enthousiast

Mats Bergman van de PvdA zegt ook enthousiast te zijn. ,,Als dit een serieus idee is, willen wij zeker kijken naar de mogelijkheden. Er zijn in Capelle genoeg plekken om aan te leggen en het is goed voor de duurzaamheid. Het is een mooie kans om de auto te laten staan en niet de trein te hoeven nemen", aldus Bergman.

De andere fracties zijn eveneens enthousiast over de waterbus. ,,Alles wat we kunnen doen om het milieu te verbeteren en Capelle beter bereikbaar te maken, is meegenomen. De verbinding met Gouda zou een waardevolle aanvulling zijn", aldus Michiel Grauss, fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Wethouder Dick van Sluis juicht de verbinding met Gouda ook toe, mocht die er komen. ,,Dat zou perfect passen."

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8782 stemmen