Volledig scherm
PREMIUM
De Maeslantkering bij Hoek van Holland. © Gratis

Waterschapspartij wil onderzoek zeesluis

Een zeesluis in de Nieuwe Waterweg bij Vlaardingen is hét middel om de stijgende zeespiegel het hoofd te bieden en het water tegen te houden. Daar pleit de Algemene Waterschapspartij (AWP). De partij wil dat de Tweede Kamer in 2020 de zeesluis opneemt in de plannen. De Deltacommissaris vindt dat te vroeg.

Quote

Als het water een meter stijgt, doet de kering het niet meer

Hans Middendorp

De AWP komt met het pleidooi na een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren, eind april, waarin de partij onderzoek wil naar de effecten van zeespiegelstijging. Het KNMI verwacht dat het niveau tot het jaar 2100 met 1,8 meter stijgt. 

Wat betreft de Algemene Waterschapspartij is het tijd om een zeesluis in de Nieuwe Waterweg te onderzoeken, omdat de Maeslantkering bij Hoek van Holland niet meer voldoet. ,,Een zeesluis ter hoogte van Vlaardingen lijkt ons een goed alternatief'', aldus Hans Middendorp namens de AWP. ,,Als het water een meter stijgt, doet de kering het niet meer. Er moet dus een oplossing komen.''

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam