De pontjes in Rotterdam worden vanaf 2022 geëxploiteerd door Watertaxi Rotterdam, niet meer door Waterbus. Net als de watertaxi’s varen de veren, zoals hier tussen Feijenoord en Kralingen, buiten de spits op afroep.
Volledig scherm
De pontjes in Rotterdam worden vanaf 2022 geëxploiteerd door Watertaxi Rotterdam, niet meer door Waterbus. Net als de watertaxi’s varen de veren, zoals hier tussen Feijenoord en Kralingen, buiten de spits op afroep. © Sanne Donders

Watertaxi vaart straks ook Rotterdamse pontjes op afroep

Watertaxi Rotterdam, het bedrijf achter de bekende, snelle taxibootjes, gaat ook pontjes in Rotterdam varen. Per 1 januari 2022 neemt de Rotterdamse onderneming de Waterbuslijnen 18 en 19 en de Veerpont Zuid over. In de spits is er een vaste dienstregeling, daarna varen de pontjes op afroep. Net als de watertaxi’s nu. 

  1. Watertaxi-schipper Kevin (26) redde een drenkeling: ‘Ze waren lang met haar bezig, voor mijn gevoel té lang’
    PREMIUM

    Watertaxi-schip­per Kevin (26) redde een drenkeling: ‘Ze waren lang met haar bezig, voor mijn gevoel té lang’

    ,,Hier gebeurde het”, zegt schipper Kevin de Leeuw van Weenen als hij zijn watertaxi net voor De Hef midden in Rotterdam stillegt. Hij loopt naar de achterkant van de boot en wijst naar het water. ,,Daar lag ze. Toen ik de vrouw van een afstand zag, ben ik er rustig achteruit naartoe gevaren, zodat ik haar samen met een collega op het plateau achter op de boot kon hijsen.” De vrouw was niet bij bewustzijn en moest gereanimeerd worden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam