Atik Samur voor z’n garage.
Volledig scherm
Atik Samur voor z’n garage. © Frank de Roo/beeldbewerking AD

We zijn ver heen als bewakingscamera's nodig zijn om ons tegen politieagenten te beschermen

commentaarDe Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke gaf deze week, na een roerige week waarin zijn organisatie onder vuur lag, een verklaring. Daarin ontbrak een belangrijk woord.

9 reacties

 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  Die camera's zijn niet nodig om ons te beschermen tegen de politie maar tegen inbraak etc. Schei aub uit met stemmingmakerij. De politie is niet heilig, ze zijn een afspiegeling van de maatschappij en dus zullen er altijd een paar rotte appels tussen zitten.
 • van dongen

  2 maanden geleden
  @Fred, het was geen inval. In bijna heel Rotterdam mag de politie preventief fouilleren. Er zijn ook zogenoemde hang verboden van kracht. Dus ook als je je hondje uitlaat of 2 vrienden tegenkomt met wie je een praatje maakt op de hoek kun je zomaar in deze situatie terecht komen als de agenten. Ook als je heel normaal doet en geen overlast veroorzaakt.
 • marinus Legen

  2 maanden geleden
  @M van Vliet, nee al jaren geen bekeuring ontvangen, die trouwens eerder door een computer worden geregistreerd dan door een agent wordt uitgeschreven. Je kunt beter de politie berichten in de media bijhouden i.p.v. het politiegeweld goed te praten. Maar dat zegt misschien genoeg over uw instelling m.b.t het politiegeweld.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Marian van vliet. Dat is nog eens een goedmakerspraatje. Met je zou het zo kunnen en wat als.. dan zijn duivelse woordjes die eigenlijk het geweld die gebruikt is goed praten.
 • Marian van Vliet

  2 maanden geleden
  @marinus Legen: vorige week zeker een bekeuring gekregen… je mag blij zijn dat de politie er is… het overgrote deel deugt vast wel. De kopstoot ziet er misschien niet mooi uit.. zou het zo kunnen dat deze agent door spanning en stress (dag in en -uit) het echt zo heeft beleeft en zo op papier heeft gezet… misschien PTSS/buren out? Zou hij het “bewust” fout op papier hebben gezet? Ik geloof daar niet in. Volgens mij stond er in een ander krantenbericht dat hij zijn geweld wel had gemeld!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam