Volledig scherm
Wie bij het spektakel wil zijn, moet vooral geluk hebben. © Eurovision Song Contest

Weer een kans: tweede ronde voorverkoop kaarten Eurovisie Songfestival start morgen

Wie de vorige keer misgreep, kan morgen maar beter paraat zitten. Om 12.00 uur gaan weer kaarten voor het Eurovisie Songfestival in de verkoop. Er zijn tickets voor de twee halve finales en de grande finale verkrijgbaar.

Vorige maand stonden 80.000 mensen in de wachtrij voor de eerste kaarten die eruit gingen. Velen van hen grepen mis. In totaal kunnen er zo’n 65.000 mensen bij de negen verschillende shows in Rotterdam Ahoy zijn. Twee derde van de plaatsen komt beschikbaar voor het publiek, de rest is voor de delegaties van de deelnemende landen, officials en sponsors. In maart komt de laatste partij kaarten in de verkoop.

Onvrede

De eerste tickets waren binnen een uur uitverkocht. Er was veel onvrede over de wachtrij. Omdat er willekeurig wordt geloot, is niet duidelijk hoe lang je moet wachten en of je überhaupt kans maakt. Het enige wat je kunt doen is er op tijd voor gaan zitten, meerdere schermen open zetten en duimen.

De prijzen voor de verschillende shows variëren van 18,50 tot bijna 250 euro. Gelijk na de verkoop van de eerste ronde toegangsbewijzen kwamen er volop kaarten terecht op de zwarte markt. De organisatie van het songfestival blijft waarschuwen: koop ze alleen via het officiële kanaal. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam