Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de plek waar zich het drama zou hebben afgespeeld. © Media TV

Weer een minderjarige neergestoken: slachtoffer steekpartij Hesseplaats is 16 jaar

Bij een steekpartij bij het metrostation Hesseplaats in Rotterdam-Ommoord heeft gisteravond een jongen van 16 jaar uit Rotterdam steekwonden opgelopen. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht.

Aan het incident ging mogelijk een woordenwisseling vooraf. De politie kreeg eerder op de avond melding van een vechtpartij op diezelfde plek. Op de vraag hoe het slachtoffer eraan toe is, kon een woordvoerder van de politie geen antwoord geven. 

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat het metrostation in het nieuws komt vanwege een steekincident. In juli werd een 18-jarige man neergestoken. Hij moest toen met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht. In verband met die zaak werd toen een persoon aangehouden.

In minder dan een week tijd zijn er in Rotterdam vier minderjarigen gewond geraakt bij steekpartijen. Voor de ingang van het Montfort College op Zuid werd een 14-jarige jongen neergestoken. Bij massale vechtpartijen tussen groepen jongeren uit Charlois en IJsselmonde raakten donderdag ook twee minderjarige jongens gewond. Zij werden met steekwonden in het ziekenhuis opgenomen. Of de politie rekening houdt met een verband, is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

Denk jij dat het nieuwe stadion van Feyenoord er nog komt?

  • Tuurlijk, jaartje vertraging is geen probleem (23%)
  • Nou ben ik toch wel gaan twijfelen (14%)
  • Nee, ze trekken aan een dood paard (63%)
6282 stemmen