Volledig scherm
© anp

Weer persoon aangehouden voor drugssmokkel

Opnieuw is een verdachte aangehouden voor de smokkel van 300 kilo cocaïne in december van 2013. Die drugsvangst in de Rotterdamse haven wordt in verband gebracht met de vergissingsmoord op GGZ-directeur Rob Zweekhorst in Berkel- en Rodenrijs. De 55-jarige man die nu is aangehouden wordt niet verdacht van die moord, zegt het Openbaar Ministerie.

Met de cocaïnevangst nu bijna twee jaar geleden begon het onderzoek naar corruptie in de Rotterdamse haven dat leidde tot de aanhouding van douanier Gerrit G. Inmiddels wordt een groot aantal mensen verdacht van betrokkenheid bij deze partij drugs: Dennis van den B., René F., Rinus M. en de nieuwe verdachte.

Rinus M. is in april 2014 in Steenbergen geliquideerd. Dennis van den B. wordt beschouwd als het beoogde doelwit van de aanslag waarbij Rob Zweekhorst om het leven kwam. Hij woonde in de buurt bij Van den B.

René F. is in april van dit jaar beschoten bij Simonshaven. Hij is vervolgens uitgeweken naar Libanon. De verdachten van die poging tot liquidatie, de Schiedamse drugscrimineel Henk E. en zijn zoon Jimmy R., zitten vast.

Vier verdachten
Deze week zijn in totaal vier verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij drugssmokkel. Het gaat om twee mannen uit Spijkenisse van 62 en 43 jaar en twee Rotterdammers van 55 en 35. In hun woningen is huiszoeking verricht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
9749 stemmen