Het festival RotterdamseKost staat al jaren op de agenda bij muziek- en culinairminnend Rotterdam.
Volledig scherm
Het festival RotterdamseKost staat al jaren op de agenda bij muziek- en culinairminnend Rotterdam. © Marco de Swart

Weer sneuvelt een festival in de stad: RotterdamseKost gaat dit jaar niet door

Muziek- en eetfestijn RotterdamseKost gaat dit jaar niet door. Vaste bezoekers van het driedaagse festival hadden in hun agenda al kruisjes gezet bij 3, 4 en 5 juli. Echter is er dit jaar in Het Park bij de Euromast geen plaats voor RotterdamseKost, aldus de organisatie.

‘RotterdamseKost zal dit jaar niet doorgaan! Dit is besloten nadat er geen mogelijkheid was om het festival in het Park plaats te laten vinden. Tevens moest RotterdamseKost op zoek naar een nieuwe datum.’

Of het festival volgend jaar terugkeert, is niet duidelijk. Bij voorgaande edities kreeg de organisatie te maken met verhuizingen en ingewikkelde datawijzigingen. De organisatie zag een vijfde verhuizing in zeven jaar tijd niet zitten.

De vorige editie was een groot succes, met bekende bands als The Kik en de 3JS. Barretjes van De Gele Kanarie, Bokaal en Melief Bender stonden klaar om de dorst van bezoekers te lessen. Chef-kok Fred Mustert (met twee Michelinsterren) stond ook in het park. De Beren, Beach House en Koekela waren eveneens present.

Parade

Ook andere festivals in de stad kunnen dit jaar niet doorgaan of krijgen noodgedwongen een andere vorm. Zo komt de Parade niet naar Rotterdam. Door bouwwerkzaamheden in het Museumpark kan het reizende theaterfestival niet terecht op de vaste stek. Op die plek is ook geen ruimte voor de Pleinbioscoop en Djemaa el Fna.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam