Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw neemt een kijkje bij Weggeefwinkel Yess!, ze delen voedselpakketten uit aan mensen die geen geld voor eten hebben in Rotterdam-West.
Volledig scherm
Demissionair minister Carola Schouten van Landbouw neemt een kijkje bij Weggeefwinkel Yess!, ze delen voedselpakketten uit aan mensen die geen geld voor eten hebben in Rotterdam-West. © Frank de Roo

Weggeefwinkel Yess zorgt dat niemand in de wijk honger heeft (en Carola Schouten helpt een handje mee)

Geen geld om te eten. Dat is in de Rotterdamse wijk Bospolder voor veel gezinnen de realiteit. Weggeefwinkel Yess! staat midden in de wijk en probeert ervoor te zorgen dat niemand daar honger heeft. Carola Schouten, demissionair minister van voedselkwaliteit, deelde eten uit.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'
  Play

  Goed gevoel Feyenoord: 'Maar het is nog niet genoeg'

 2. Samenvatting | Feyenoord - VVV-Venlo
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - VVV-Venlo

  6 maart

Rotterdam