Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Weggelopen gevangene (37) randt vrouw aan in trein en mishandelt andere vrouw (30)

Een 30-jarige vrouw uit Schiedam is gisterochtend rond 10.30 uur in een trein van Rotterdam naar Breda in haar gezicht geslagen door een uit een gevangenis weggelopen man. De man, een 37-jarige Amsterdammer, zou ook een Engelssprekende vrouw hebben aangerand. De politie is op zoek naar haar. De man is opgepakt op het station van Breda.

De 30-jarige Schiedamse zegt dat de Engelssprekende vrouw in de trein naast haar was komen zitten. De vrouw zei tegen haar dat een man haar had aangeraakt en vroeg om hulp, laat een woordvoerder van de politie weten. De man kwam op hetzelfde moment op het tweetal af en gaf de Schiedamse meteen een harde klap in haar gezicht. De Engelssprekende vrouw liep hierop weg.

De Schiedamse volgde op station Breda haar belager en riep de hulp in van NS-medewerkers. Die hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. Die ontdekte dat de verdachte uit een penitentiaire inrichting in Nieuwegein was weggelopen. De man moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenoemde Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders opgelegd gekregen, die is bedoeld voor meerderjarigen die vaak met de politie in aanraking komen. 

De Schiedamse vrouw heeft aangifte gedaan.

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam