Volledig scherm
PREMIUM
De bestuurder met de gladde banden krijgt een boete. © Qphoto

Wegpiraten worden ideale chauffeurs als ze de razendsnelle politiewagen opmerken

reportageMet acht razendsnelle Audi's kreeg de Rotterdamse politie een krachtig wapen tegen zware criminelen en verkeersaso's. AD Rotterdams Dagblad reed een dienst mee met Edwin Tamboer, chef van Team Verkeer. ,,We worden nu niet meer zoek gereden door Seatjes.''

Díe gaat even aan de kant. Op de A16 richting Ridderkerk rijdt een Mitsubishi Colt veel harder dan de toegestane 100 kilometer per uur. Tamboer laat zich een beetje afzakken, want wegpiraten die de opvallende Audi opmerken, veranderen spoorslags in ideale chauffeurs. Vanaf de parallelbaan houdt hij het grijze autootje in de gaten en als hij genoeg heeft gezien, jaagt hij de A6 met 200 kilometer per uur naar de Mitsubishi.

  1. Jongere grijpt vaker naar vuurwapen: risico op onschuldige slachtoffers groter

    Jongere grijpt vaker naar vuurwapen: risico op onschuldi­ge slachtof­fers groter

    De kans neemt toe dat in Rotterdam onschuldige omstanders het slachtoffer worden van een schietpartij. Dat zegt officier van justitie Petra Willemse. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt zich grote zorgen over het stijgend aantal schietpartijen in de stad en het feit dat steeds meer jongeren met een wapen de straat op gaan. Daarom wordt geprobeerd sluimerende conflicten in het criminele milieu eerder in beeld te krijgen, om schietincidenten te voorkomen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam