Volledig scherm
PREMIUM
In video's worden moslims opgeroepen om te doneren, omwille van Allah. © Islamitische Universiteit

Weinig donaties voor failliete Islamitische Universiteit van Europa

De reddingsactie van de failliete Islamitische Universiteit van Europa loopt niet storm. Bestuursleden van de school in Rotterdam roepen moslims op om, omwille van Allah, te doneren. Er zijn tonnen nodig, maar de teller staat pas op 1300 euro.

‘Laat zien dat je het goede wilt voor de mensheid’ en ‘een donatie aan de Islamitische Universiteit reinigt de mens van het slechte’. Met dit soort zinnen doet de schoolleiding in een video en boodschappen op sociale media sinds een week een dringend beroep op moslims. Het bestuur en ook een geestelijke vragen geld over te maken naar de omstreden en vorige week failliet verklaarde imam-opleiding in Rotterdam.

  1. Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren willen op vuist na afspraak via social media

    Tientallen scholieren in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn betrokken geraakt bij een handgemeen. Een jongen van het Comenius College dreigde te worden afgetuigd door leerlingen van één of meerdere andere scholen, maar docenten konden voorkomen dat het slachtoffer serieuze klappen kreeg. Het Comenius College (mavo, havo en vwo) meldt dat er aangifte is gedaan. ,,We nemen deze zaak hoog op en gaan het onderzoeken’’, aldus een woordvoerder van de politie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam