Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek en aangrenzend aan de Glashaven (links) staan torens gepland. Sloop is ongewenst. © Frank de Roo

Wel nieuwe hoogbouw, geen sloop

WijnhaveneilandWoontorens zijn welkom, maar de gemeente Rotterdam steekt een stokje voor een verdere sloop van het Wijnhaveneiland. Projectontwikkelaars met plannen voor nieuwe torens mogen oude kantoorpanden niet zomaar slopen.

Quote

Slopen kan, maar dan moeten er wel hele goede argumenten zijn

Ronald Schneider

Het anonieme kantoorpand aan de Wijnhaven 69 is inmiddels tegen de vlakte voor de bouw van de (uitverkochte) 70-meter hoge woontoren The Muse. Het zelfde staat te gebeuren met het oude pand van Erasmus Verzekeringen aan de Boompjes. Daar komt de Terraced Tower, met 342 woningen en een hoogte van 110 meter.

Het Wijnhavengebied en omgeving is uitgegroeid tot hét hoogbouwwijkje van Rotterdam. Maar de ingezette sloop van het gebied lijkt grotendeels ten einde. Althans, de gemeente steekt er een stokje voor. Het staat niet te boek als het meest pittoreske stukje stad, toch hecht de gemeente waarde aan de huidige kantoren uit de jaren 60 en 70. ,,Uit een cultuur-historische verkenning blijkt dat een aantal panden toch zeker van waarde is. Slopen kan, maar dan moeten er wel hele goede argumenten zijn'', aldus een woordvoerder van bouwwethouder Ronald Schneider (Leefbaar Rotterdam).

En dat heeft ingrijpende gevolgen voor projectontwikkelaars met plannen voor nieuwe woontorens.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam