Volledig scherm
Finales van de Feyenoord Street League op de Binnenrotte in 2015. © Archieffoto Jan de Groen

Welk team gaat er met de zilveren schaal van de Feyenoord Street League vandoor?

Jonge voetballers gaan woensdag de strijd aan op de Binnenrotte in Rotterdam tijdens de Feyenoord Street League, de straatvoetbalcompetitie. Het plein voor de Markthal wordt die middag een groot voetbaldorp. Welk team mag de zilveren schaal mee naar huis nemen? 

De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar die grotendeels in Rotterdam wonen en op de basisschool zitten. Aan de laatste ronde van de competitie doen 42 teams mee. Meer dan 300 kinderen namen deel aan de wedstrijd. Door wedstrijden te winnen en door een bijdrage aan de buurt te leveren, sprokkelden de teams hun punten bij elkaar.

Om 13.45 uur begint de Feyenoord Street League. Naast de wedstrijden kunnen kinderen er terecht voor een Fifa-battle waarbij ze het opnemen tegen een eSporter van Feyenoord, ze mogen een kijkje nemen in de nieuwe spelersbus en er is onder meer een pannaveld, dartvoetbal en een schotkrachtmeter.

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam