Volledig scherm
© Sanne Donders

'Wereld van Smaak’ in Markthal
vraagt faillissement aan

De Wereld van Smaak in de Markthal heeft faillissement aangevraagd. Dat bevestigt directeur Hans Schröder. ,,We hebben het personeel naar huis gestuurd’’, legt hij uit. De deuren zijn sinds vanochtend gesloten.

Quote

We hebben het personeel naar huis gestuurd

Hans Schröder

Dit ‘smulparadijs’ in de beroemde Rotterdamse koopkathedraal moest een grote trekker worden. Voor deze proef- en smaakbelevenis werden twee versunits, een dakterras en ruim 500 vierkante meter op de eerste verdieping van het complex gereserveerd. ,,Hier kun je de producten ruiken, proeven, kijken hoe ze klaar worden gemaakt. Inspiratie opdoen, kennis. Bewust kiezen welk eten goed voor je is’’, zo luidde de aankondiging bij de opening in oktober 2014.

Na een jaartje proefdraaien werd De Wereld van Smaak in 2015 voor 1,4 miljoen euro verbouwd. Er verschenen onder andere professionele kookeilanden, een proefcafé en een tv-studio. Een tijdje werd er wekelijks voor RTL4 een culinair tv-programma opgenomen. Er stonden kookcursussen en workshops op het programma, en er was zelfs een kleine bioscoop. ,,We tonen films over eten. Zoals een leuke Italiaanse rolprent met een hoop spaghetti’’, zo luidde de aankondiging destijds.

Pindakaaswinkel

Voor veel ondernemers komt het sluiten van De Wereld van Smaak niet als een verrassing. ,,Zat er al een tijdje aan te komen’’, zegt een van hen. De Markthal was juist bezig om de leegstaande units weer op te vullen. Zo meldden zich recent drie nieuwe ondernemers, onder andere Madame Cocos en de Pindakaaswinkel.

Markthal-directeur Marcel Kroes heeft later vandaag een gesprek met de mensen achter De Wereld van Smaak. ,,Als dit de waarheid is, zullen we kijken wat het plan B dan is. We zullen goed moeten praten met de partijen’’, legt hij uit. De onderneming was ‘een grote huurder’ en staat los van de units op de marktvloer. ,,Dit was bedoeld voor feesten en partijen, congressen, en dan heb je het over een andere markt dan waar de dagjesmensen en toeristen voor komen.’’

Volledig scherm
De feestelijke opening van De Wereld van Smaak met de populaire chefkok Pierre Wind. Rechts directeur Hans Schröder. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6142 stemmen