Wereldrecordpoging salsadansen voor Rotterdam CS geslaagd

videoDe wereldrecordpoging salsadansen op het Rotterdamse Stationsplein is geslaagd! Vanaf twee uur vanmiddag gingen de heupen bij voldoende mensen los om het oude record, in mei behaald op Tenerife, te verbreken. Rond kwart over twee stond het aantal uitgedeelde polsbandjes op 1438. Voldoende om de 1291 dansers op het Canarische eiland te verslaan.

Deelnemers dansten de rueda de casino, een Cubaanse groepsdans in een cirkel waarbij de dansers steeds wisselen van danspartner. De salsadansers kregen een polsbandje om, een geel NS-hoedje op en een knalgele boa, waarvan de veren overigens flink over het plein vlogen. 

Op een podium in het midden van het plein zweepten enkele professionele dansers het publiek op. ,,Heer dame, heer dame, heer dame, heer dame’’ werd er omgeroepen. Daarop formeerden de deelnemers zich in drie cirkels. De binnenste cirkel was gereserveerd voor ‘de fanatici’, de middelste voor ‘de hobbyisten’ en de buitenste cirkel was het terrein van ‘de beginners’.

De recordpoging werd georganiseerd door Rotterdam Unlimited in samenwerking met de NS. ,,We zijn heel blij,’’ vertelt Anne van der Wel, communicatieadviseur bij de NS. Het aantal geïnteresseerden dat zich op Facebook meldde, circa 3600 mensen, werd echter bij lange na niet gehaald.

Een van de deelnemers, op hoge zomerse hakken en soepel dansend dankzij twee jaar salsa-ervaring, kwam ‘per ongeluk’ terecht bij de recordpoging. ,,Deze schoenen zijn niet echt geschikt om op te dansen. Ik was op weg naar Den Haag en kwam er toevallig achter.’’

Niet officieel

Eén kleine kanttekening, het record is niet officieel. Omdat het Stationsplein niet afgesloten kan worden, en dus niet voorkomen kan worden dat mensen weglopen, is niet helemaal zeker of er echt zoveel mensen gelijktijdig de salsa gedanst hebben. ,,Het record gaat dus niet de boeken in,’’ vertelt Anne van der Wel.

Volledig scherm
Wereldrecord Salsadansen © ADR

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief.

Volledig scherm
Recordpoging salsadansen voor CS Rotterdam © AD
Volledig scherm
Het aantal uitgedeelde polsbandjes tijdens het wereldrecord salsadansen in Rotterdam © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (40%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (21%)
5903 stemmen