Volledig scherm
De metro naar Ommoord en Nesselande ligt er een week uit voor werkzaamheden. © Frank de Roo

Werk aan het spoor dus even geen metro van en naar Nesselande en Ommoord

Reizigers van en naar Ommoord en Nesselande moeten het bijna een week zonder de metro doen. De wissels gaan op de schop.

Al jaren rijden de metro’s in Rotterdam van en naar de ‘uithoeken’ Ommoord en Nesselande over de President Rooseveltweg. Even na de kruising met deze drukke route splitst de metrobaan zich in twee richtingen: linksaf snellen de voertuigen naar de haltes Romeynshof en Binnenhof en rechtsaf richting Hesseplaats en vervolgens Nesselande. 

Dat wisselcomplex in Ommoord is na jaren van intensief gebruik aan vervanging toe, zo heeft de Rotterdamse vervoerder RET laten weten. Door de vernieuwing rijden er tussen zaterdag 19 en donderdag 24 oktober geen metro’s op dat deel.

Werkzaamheden

Quote

Om de hinder te beperken, worden de werkzaamhe­den uit in de vakantie uitgevoerd.

Woordvoerder RET

,,Om de hinder te beperken, worden de werkzaamheden uit in de vakantie uitgevoerd’’, voegt de RET toe. Het bedrijf werkt 24 uur per dag om het oponthoud zo kort mogelijk te houden. De klus begon afgelopen nacht met het aanvoeren van de eerste spoorstaven. In drie nachten wordt het bouwterrein aan de kant van het Cordell Hullpad ingericht. 

De daadwerkelijke vernieuwing van de wissels begint komende zaterdag (19 oktober) om 01.00 uur en duurt tot donderdag 24 oktober 05.30 uur. ,,De eerste twee nachten kunt u de meeste geluidshinder verwachten. Dan worden de oude wissels verwijderd en de nieuwe wisseldelen aangeleverd en geplaatst’’, licht de RET toe.

Pendelbussen

Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober rijden er geen metro’s tussen de metrostations Capelsebrug en Hesseplaats/Binnenhof. Reizigers kunnen voor dit deel gebruik maken van een pendelbus. Het werk verplaatst zich dan, waardoor er van maandag 21 tot en met woensdag 23 oktober geen voertuigen gaan tussen de metrostations Graskruid en Hesseplaats/Binnenhof. Voor passagiers is er dan tussen metrostation Alexander en Hesseplaats/Binnenhof een pendelbus. De RET waarschuwt voor extra overstappen en een langere reistijd.

Het geluid van de metro kan enkele weken anders klinken na het vernieuwen van het wisselcomplex. Dat verdwijnt weer als de sporen ‘ingereden’ zijn, aldus de RET.

Door het werk vervallen vanaf het einde van de G.B. Shawplaats tijdelijk twintig parkeerplaatsen. Verder wordt het fiets- en voetpad ten noorden van de President Rooseveltweg afgesloten. Voor deze gebruikers wordt een omleidingsroute ingesteld.

Voor meer informatie: ret.nl/omleidingen, ret.nl of de RET Real Time App.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam