Volledig scherm
Werknemer op een kraan van een overslagbedrijf op de Maasvlakte. © Havenbedrijf Rotterdam/Eric Bakker

Werkgevers grijpen Wereldhavendagen aan om personeel te werven

De Rotterdamse haven kampt met ongevulde vacatures en dat is te merken tijdens de Wereldhavendagen. Veel bedrijven grijpen het evenement aan om mensen binnen te halen. De een met een trendy banencongres en de ander met een website waarop je je cv kan ‘pleuren’.

De komende tien jaar komen er 10.000 banen bij in de haven, zegt de organisatie van de Wereldhavendagen. Voor het eerst is tijdens het maritieme feest dit weekeinde een aparte banenmarkt. De cijfers zijn gebaseerd op aannames van bedrijven en de Erasmus Universiteit. ,,Veel bedrijven hebben grote moeite met het vinden van geschikte mensen’’, zegt Henk de Bruijn. Hij is bij het Havenbedrijf Rotterdam belast met arbeidsmarktvraagstukken. ,,Nog nooit waren er zoveel mensen aan het werk en nog nooit waren er zoveel vacatures als nu. De vijvers waaruit de bedrijven vissen, zijn leeg. Vroeger lukte het nog wel om via familie en vrienden te werven. Op dit moment is dat niet genoeg.’’

Taal

Eén van die bedrijven die de werving over een andere boeg gooit is Matrans. De bedrijvengroep, die bekend is van de sjorders die lading op schepen vastzetten en loshalen, lanceert vandaag een website die het solliciteren gemakkelijker moet maken. ,,Een advertentie plaatsen met veel tekst werkt niet’’, zegt Mendy Houthuizen van Matrans Marine Services. ,,Op de website staan veel foto’s en een video van de helden van de haven. Dat zijn onze mensen.’’ De tekst die erbij staat is volgens haar in de beleving en de taal van de havenwerkers. ‘Pleurt er een bestandje bij’ voor de knop voor het toevoegen van bijlagen als een cv, ‘Hebbie nog wat te melden?’ boven het reactievenster en de opleidingsmogelijkheden staan onder het kopje ‘Wat je nog niet ken, leren wij je wel’.

Tekst gaat verder onder foto.

Volledig scherm
Een sjorder van Matrans aan het werk. © Sanne Donders

Matrans zegt met werkeninderotterdamsehaven.nl ook in te spelen op de vergrijzing. ,,De komende jaren gaan veel mensen met pensioen en die moeten we vervangen.’’ De onderneming heeft de site gelanceerd voor de eigen bedrijven, maar sluit niet uit dat in de toekomst branchegenoten aansluiten.

Toekomst

De website gaat bewust vlak voor de Wereldhavendagen de lucht in. Matrans heeft een stand bij het evenement om het grote publiek te bereiken. Het bedrijf is niet de enige. Bij de banenmarkt Match, aanstaande vrijdag, kunnen studenten en jongeren kennismaken met zo'n 25 werkgevers. Onder meer baggeraar Van Oord, scheepsbouwer Damen, de tankopslagbedrijven Vopak en Koole, biobrandstofproducent Neste, windmolenbouwer Sif en het Havenbedrijf Rotterdam doen mee aan het congres in LantarenVenster. Er zijn workshops en seminars over solliciteren en de toekomst van de maritieme industrie. 

Er hebben zich duizend jongeren aangemeld voor Match, zegt Robin van Essel van de Wereldhavendagen-organisatie. Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Hoewel de Henk de Bruijn voorzichtig is met voorspellingen verwacht hij dat het personeelstekort de komende jaren zal blijven. ,,Wie denkt dat de robots het in de haven overnemen, heeft het mis. Veel werk blijft mensenwerk.’’

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam