Volledig scherm
© Jan de Groen

Werkplek in gloednieuw Timmerhuis 'prachtig'

Video'Prachtig!' Zo omschrijven ambtenaren Anja Jongejan en Karin Boom hun nieuwe werkplek in het Timmerhuis in Rotterdam. ,,Heel open en veel glas. Je kunt hier maar beter geen kort rokje aan!'' grapt Boom. Bekijk onderaan dit artikel een timelapse van de bouw van het Timmerhuis, dat vrijdag wordt geopend.

Volledig scherm
© Jan de Groen
Volledig scherm
© Jan de Groen

Sinds twee weken werken ze in het Timmerhuis, het nieuwe architectonische pronkstuk aan het Rodezand achter het Rotterdamse stadhuis. De twee torentjes van gestapelde containers zweven als het ware boven de grond. Van binnen domineert de imposante staalconstructie de ruimte. En het uitzicht, want alles lijkt wel transparant.

Het Timmerhuis biedt plaats aan 1800 ambtenaren en telt 1300 werkplekken. Daarboven 84 appartementen, die vrijwel bijna allemaal verkocht zijn. Op de begane grond opent in februari Museum Rotterdam de deuren. Langs de Meent, in het aangrenzende Stadstimmerhuis, zijn inmiddels al meerdere winkels geopend. Op de hoek komt horeca.

Rondleiding
De nationale en internationale pers kreeg donderdag een rondleiding door het nieuwste gebouw van Koolhaas' bureau OMA. Reinier de Graaf, architect van het Timmerhuis, noemt het een 'vormeloos, anti-iconisch gebouw'.

In tegenstelling tot dat andere gebouw van OMA: De Rotterdam op de Wilhelminapier. ,,De Rotterdam staat in een nieuw gebied en moest een duidelijk statement maken. Het Timmerhuis gaat daarentegen op in de omgeving. Dat is het grote verschil,'' aldus De Graaf.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Rotterdam