Wethouder Bert Wijbenga (VVD) tussen de camera-auto's. De wagens zijn in opspraak omdat ze op gespannen voet staan met de privacy.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Bert Wijbenga (VVD) tussen de camera-auto's. De wagens zijn in opspraak omdat ze op gespannen voet staan met de privacy. © Gemeente Rotterdam

Wethouder, focus nu op het besturen van de stad, niet op het besturen van camerawagens

OpinieWethouder Bert Wijbenga (VVD) heeft camerawagens ingezet om de coronamaatregelen te handhaven. De fouten die hierbij zijn gemaakt doen ernstig af aan het vertrouwen in de Rotterdamse politiek, zo vinden Jelrik Westra van de Jonge Democraten Rotterdam en Willemijn Krans van de JOVD Rijnmond.

  1. Justitie eist taakstraf en rijontzegging voor doodrijden kok Hotel New York
    PREMIUM

    Justitie eist taakstraf en rijontzeg­ging voor doodrijden kok Hotel New York

    De moeder van Leroy Bruggeman (24) had Vijash D. al vergeven. De dood van haar zoon op de kruising van de Brede Hilledijk en de Lombokstraat op 17 oktober 2018 in Rotterdam-Zuid moest een noodlottig ongeval zijn, bleek uit de twee gesprekken die ze met de automobilist voerde. Totdat uit het politieonderzoek bleek dat de 23-jarige verdachte 73 kilometer per uur had gereden net voordat hij de fietsende kok van Hotel New York doodreed. De officier van justitie eiste vandaag een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van één jaar vanwege schuld aan het ongeval.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam