Volledig scherm
De Barendrechtse wethouder Lennart van der Linden. © AD

‘Wethouder heeft verwarring geschept over Klijnsma-gelden'

De Barendrechtse wethouder Lennart van der (financiën, EVB) heeft met zijn uitspraken over de besteding van de zogeheten Klijnsma-gelden ‘op zijn minst verwarring geschept’. Ook staan ze haaks op zijn beantwoording van vragen die in juli werden gesteld door de PvdA. Daarom wil PvdA-raadslid Reshma Roopram vanavond in de gemeenteraad een interpellatiedebat over de kwestie. 

Roopram heeft het debat aangevraagd samen met GroenLinks. Eerder stelde raadslid Jilles van der Stoep van coalitiepartij CDA al vragen over de zaak.

Het tv-programma Nieuwsuur meldde vorige week dat in de gemeente Barendrecht het bedrag van 100.000 euro aan Klijnsma-gelden niet bij armoedebestrijding, maar in de pot algemene middelen terecht is gekomen. Van der Linden ontkent dat, liet hij gisteren weten.

De PvdA, GroenLinks en ook CDA stellen dat dat zeker niet de bedoeling was van de (inmiddels voormalige) staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken (PvdA). De partijen willen opheldering.

Volgens Roopram zei Van der Linden bij Nieuwsuur: ,,Wij zitten er niet heel strak in dat het geld persé op moet aan dat doel waar de staatssecretaris het voor gesteld heeft.’’ Ze wil weten wat de wethouder heeft bedoeld met ‘wij’ in het citaat. Ook wil Roopram meer weten over de uitspraak van de wethouder over het moment, vlak voor de verkiezingen. ,,Ja, het kwam campagne-technisch niet slecht uit.’’ De PvdA-vrouw vraagt zich af of de wethouder nog steeds achter deze uitspraken staat.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam