Volledig scherm
© AD

Wethouder Rotterdam vlucht voor woedende inwoners

De Rotterdamse wethouder Ronald Schneider (wonen, Leefbaar) is vanavond onder politiebegeleiding afgevoerd bij een informatiebijeenkomst over de komst van twaalf statushouders in Hoogvliet. Zo'n 200 tegenstanders van de opvang waren op de bijeenkomst afgekomen in wijkaccommodatie Boomgaardshoek aan de Akkerwind. De sfeer was grimmig.

Volledig scherm
Wethouder Ronald Schneider. © Archieffoto Frank de Roo
Quote

Hij is vertrokken uit de gymzaal op advies van de politie

Woordvoerder wethouder Schneider

Het gesprek met de omwonenden liep zo uit de hand dat Schneider zich genoodzaakt zag te vertrekken. Gevolgd door een joelende menigte en onder begeleiding van de politie stapte Schneider in zijn dienstwagen. Omwonenden omsingelden de auto, bonsden op de ramen en scholden hem uit. 

,,De emoties liepen hoog op'', zegt een woordvoerder van Schneider na afloop van de bijeenkomst. ,,Dat hoort bij zijn werk. Daar loopt hij ook niet voor weg. Hij is vertrokken uit de gymzaal op advies van de politie.''

Fel
De informatiebijeenkomst ging over de huisvesting van twaalf statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning) in de gemeentewerf aan de Kapershoekseweg. Omwonenden zijn woedend over de komst van de vluchtelingen en de communicatie van de gemeente. Ze vinden dat ze voor een voldongen feit zijn geplaatst.

Op sociale media reageerden tegenstanders de afgelopen dagen al fel. ,,We hebben allemaal zelf onze eigen reden om onze buurt netjes te houden!!! Laten we samen sterk staan en dit netjes oplossen zonder te schreeuwen en dingen kapot te maken!!!'' luidde een van de reacties. 

Behalve aan de Kapershoekseweg worden ook in de Bredestraat in Rotterdam-Centrum statushouders opgevangen. Het gaat om vluchtelingen die wachten op gezinshereniging. Ze verhuizen zodra het gezin is overgekomen en wonen er maximaal 2 jaar.In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam