Bas Boender.
Volledig scherm
Bas Boender. © Gemeente Albrandswaard

Wethouder Ruimtelijke Ordening en Wonen van Albrandswaard stapt op

Bas Boender van Leefbaar Albrandswaard heeft vandaag ontslag genomen als wethouder. Hij was portefeuillehouder Ruimtelijk Ordening en Wonen. Hij zou zich ‘minder thuis hebben gevoeld bij het politieke debat dan hij vooraf had ingeschat’, schrijft de gemeente op haar website.

Boender stopt per direct met zijn taken als wethouder. Mieke van Ginkel, Marco Goedknegt en Martijn Heezen nemen de taken over tot de raad een andere wethouder heeft benoemd. Boender zat sinds mei 2018 op zijn wethouderspost. 

De gemeente schrijft dat Boender in zijn periode als wethouder veel resultaten heeft geboekt, waaronder de realisatie van appartementengebouw Basita, het vlottrekken van project 't Spui en de transformatie van het APL-kantoorgebouw naar een wooncomplex.

  1. Dit wil je zien: de Rotterdamse dansmarathon van 1983
    video

    Dit wil je zien: de Rotterdam­se dansmara­thon van 1983

    Het thuiszitten heeft ook positieve bij-effecten. Eindelijk tijd om al die oude foto’s en filmpjes te sorteren en op te knappen. De Rotterdamse amateurfilmer Theo Doeve is druk geweest met de restauratie van een oude film van de eerste grote dansmarathon in Rotterdam in 1983. ,,Om jullie wat op te vrolijken in deze moeilijke tijd’’, meldt hij bij een linkje naar YouTube waar hij de film online heeft gezet. Voor wie even wil vergeten en terug wil naar de tijd van beenwarmers, zweetbandjes, Fame, Opel Kadettjes en de stad van toen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam