Wethouder Sjef Evers (68) overvallen in woning Maassluis

VideoDe wethouder van financiën van Maassluis, Sjef Evers, is gisteravond overvallen in zijn woning. Zijn vrouw en hij raakten daarbij licht gewond.

Om een uur of half 10 drongen drie insluipers de woning binnen van de wethouder en zijn vrouw, beiden 68 jaar, aan de Maria Rutgersstraat in Maassluis. Dat bevestigt een gemeentewoordvoerder.

Of de drie insluipers een diefstal wilden plegen of andere plannen hadden, is nog niet duidelijk. De wethouder en zijn vrouw waren thuis toen de mannen binnen kwamen. Zij zaten op de bank toen ze geluiden hoorden in de tuin. Er stonden drie mannen met bivakmutsen op voor de deur en er werd een ruit ingeslagen.

De wethouder kwam in een gevecht met de daders. Hij hield hier flinke schaafwonden aan over. Zijn vrouw kreeg er ook van langs en liep een flinke hoofdwond op. Een van de mannen had iets bij zich wat op een mes leek.

De drie overvallers gingen er uiteindelijk vandoor zonder buit, waarna politie en ambulance naar de woning kwamen. Het echtpaar hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet nader onderzoek en roept getuigen zich te melden. Er wordt gezocht naar drie mannen tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en ongeveer 20 jaar oud die gisteravond zwarte kleding droegen. 

Volledig scherm
Wethouder Sjef Evers.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam