Volledig scherm
Wethouder Adriaan Visser in de gemeenteraad © Jan de Groen

Wethouder Visser dient ontslag in

Wethouder Adriaan Visser (D66), verantwoordelijk voor onder meer Feyenoord City, heeft zijn ontslag ingediend. Als reden noemt hij de nasleep van de berichtgeving over het debacle rond het Schiekadeblok, waar onlangs een kritisch Rekenkamer-rapport over is verschenen.

Visser meldt in een brief aan de gemeenteraad dat ‘ik de burgemeester heb geïnformeerd dat ik deze beeldvorming heb proberen bij te sturen’. ,,Ik heb daarbij gehandeld in een emotionele opwelling wat onverstandig was en dat had ik niet moeten doen.’’ Verder meldt hij dat de berichtgeving ‘niet in de koude kleren is gaan zitten’. ,,Ik heb lang op mijn handen gezeten.’’

Het zou gaan om geheime stukken die hij als wethouder naar journalisten heeft gestuurd, over de besluitvorming rond de aankoop van het Schiekadeblok in 2009. Visser was toen hoofd van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en ambtelijk verantwoordelijk voor de deal.

Quote

Hij heeft een fout gemaakt en heeft voor de koninklij­ke weg gekozen

VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans

Met de informatie probeerde Visser aan te tonen dat het ging om een realistisch bedrag. De gemeente heeft uiteindelijk 52 miljoen euro betaald aan projectontwikkelaar Luc Smits, om de bouw van een zakenwijk te bevorderen. Dat laatste is uiteindelijk mislukt.    

VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans noemt het opstappen van Visser ‘een groot verlies van Rotterdam’. ,,Hij heeft een fout gemaakt en heeft voor de koninklijke weg gekozen. Ik baal ervan dat we hem verliezen, maar het is erg belangrijk dat politici verantwoordelijkheid nemen voor hun daden. Ik heb veel respect voor het besluit dat hij heeft genomen.”

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8719 stemmen