Volledig scherm
© PR

Wethouder Vroegop van Zuidplas stapt op

Wethouder Joke Vroegop (VVD) van Zuidplas heeft woensdag met onmiddellijke ingang haar vrijwillige ontslag ingediend bij de voorzitter van de gemeenteraad. Dat heeft de gemeente Zuidplas bekend gemaakt. De directe aanleiding hiervoor is het delen van geheime informatie met een derde partij bij de nieuwbouw van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel.

,,Ik heb te goeder trouw gehandeld. Ik ben tot het inzicht gekomen dat het aanzien van de gemeente en het project huisvesting belangrijker is dan mijn positie als wethouder'', aldus Vroegop in een reactie. ,,Deze positie is ter discussie gekomen. Bestuurlijke integriteit en transparantie heb ik hoog in het vaandel staan. Hieraan mag absoluut niet worden getwijfeld. Ik kijk met trots terug op de periode waarin ik wethouder van Zuidplas mocht zijn en de bijdrage die ik heb kunnen leveren aan de samenleving.''

Joke Vroegop (41) werd in 2014 wethouder van Zuidplas. Ze beheerde onder meer de portefeuilles zorg, volksgezondheid, personeel en organisatie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
4210 stemmen