Volledig scherm
Het wordt voor Paco Dalmau de vijfde keer dat hij zijn White Wall Project naar de Waterweg-regio haalt. © RV

White Wall Project verhuist naar Schiedam

Maassluis krijgt dit jaar geen 600 meter lang kunstwerk. De vergunning voor het White Wall Project van de Spaanse kunstenaar Paco Dalmau kwam niet rond, waardoor de langgerekte muur van canvas en hout toch niet in Maassluis komt te staan, maar in het Beatrixpark in Schiedam.

Het White Wall Project, winnaar van de Waterweg Cultuurprijs 2017, is vanaf zondag 27 mei in het Beatrixpark te zien, een maand lang. ,,We zijn ontzettend blij dat we in het Beatrixpark terecht kunnen’’, aldus Dalmau. ,,Het park biedt voordelen, zoals toiletten, picknickplekken en een speeltuin voor kinderen.’’

Tot en met zondag 24 juni is het White Wall Project te zien, en vooral te beleven. Het doek is namelijk volledig wit en het is de bedoeling dat Schiedammers, Maassluizers en Vlaardingers de 600 meter aan canvas gaan vullen, op welke manier dan ook. De witte muur moet zo het grootste kunstwerk in de Nederlandse geschiedenis worden. Voor schilderspullen wordt gezorgd.

Optredens

Rondom de Schiedamse muur vinden in de maand dat het White Wall Project er staat allerlei optredens plaats, zoals muziek, theater, dans en poëzie. Het wordt voor Dalmau de vijfde keer dat hij zijn White Wall Project naar de Waterweg-regio haalt.

Dalmau maakt na 24 juni een selectie van de mooiste canvasdoeken. Deze worden vanaf begin september in KADE40 in Vlaardingen, Theater Koningshof in Maassluis en in het Stedelijk Museum in Schiedam getoond. De kunstenaar verwacht zo’n 45 doeken te selecteren. Na de tentoonstellingen - die worden geflankeerd met interviews met deelnemers - krijgen de geselecteerde kunstenaars hun stukje canvas mee naar huis. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je dan hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam