Volledig scherm
Eerder al organiseerde Jeroen Soeteman een kampioenschap in Spijkenisse. © john de pater

Wie durft? Mega-kampioenschap populair raadspel 30 Seconds komt naar Rotterdam

Fanaten van het populaire bordspel 30 Seconds kunnen binnenkort in Rotterdam hun hart ophalen. Een mega-kampioenschap van het raadspel komt naar Rotterdam. Decor voor de spelletjesavond is het Rotterdamse icoon Hotel New York, waar plaats is voor maar liefs 64 teams. 

De wedstrijd wordt op 17 juni gehouden tussen 19.30 en 23.00 uur. Het is volgens organisator Jeroen Soeteman (35), beter bekend als Jeroen Citroen, voor het eerst dat het bekende bordspel op zo’n grote manier wordt gespeeld in Rotterdam.

Bij het spel lopen de emoties vaak hoog op. Teams moeten in een race tegen de zandloper zoveel mogelijk goede antwoorden raden. Dat teamleden elkaar uiteindelijk schreeuwend te woord staan, is niet ongebruikelijk.

Het evenement gaat door wanneer 32 teams zich aanmelden. In het hotel is maximaal plek voor 64 teams van vier mensen. Soeteman: ,,In totaal 256 deelnemers dus. Dat wordt nogal een uitdaging.”

Enthousiast 

Na meerdere geschikte Rotterdamse locaties te hebben bekeken, viel het oog van de organisator uiteindelijk op Hotel New York. ,,Hét Rotterdamse gebouw. Zij organiseren niet vaak evenementen, maar waren over dit kampioenschap gelijk enthousiast’’, zegt Soeteman. 

Dat het gaat om een ‘Rotterdam-editie’, betekent niet dat de vragen op de kaartjes  anders zijn dan normaal. ,,We spelen gewoon het spel dat mensen thuis hebben staan’’, zegt Soeteman.

Om het kampioenschap in goede banen te leiden, lopen er scheidsrechters rond die de teams controleren. Bij vermoedens van vals spelen, kunnen deelnemers hun hand opsteken. ,,Dit komt gelukkig bijna nooit voor’’, zegt Soeteman.

Prijs

De hoofdprijs is een weekendje weg naar een bungalowpark voor het hele team. ,,Voor teams die liever niet met elkaar op vakantie gaan, kan de prijs aan één van de groepsleden worden gegeven’’, zegt Soeteman.

De eerste inschrijvingen zijn volgens de organisator al binnen. Bij grote toestroom, vindt een tweede editie vermoedelijk plaats aan het einde van de zomer. Aanmelden voor het evenement kan hier.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam