Volledig scherm
Wie heeft de Rotterdamse kat Jackson gezien? Zijn baasje is radeloos. © Simone ten Haaf

Wie heeft ‘advokat’ Jackson gezien? Rotterdamse advocaat is naarstig op zoek naar kat met 'wit befje’

Waar is de Rotterdamse kat Jackson (8) toch? Het beestje is niet zomaar een kat, maar een heuse ‘advokat’: mét een wit befje. Zijn baasje, de Rotterdamse advocaat en ‘dierenfreak’ Simone ten Haaf, is naarstig naar hem op zoek. Jackson verdween op 24 december na een verhuizing naar Voorburg en sindsdien ontbreekt van hem ieder spoor. 

,,In al het leed in de wereld valt mijn verdriet in het niet. Maar tóch: ik mis ‘m verschrikkelijk", zet Ten Haaf eind december op Twitter. Even daarvoor verdween het dier uit het huis in Voorburg, waar hij met nieuwe baasjes naartoe was verhuisd. Tot een maand geleden woonde Jackson nog in een door Ten Haaf gebouwde 'kattenflat’ in Rotterdam-West, bij de re-integratieplek Stichting Pluspunt aan het Samuel Mullerplein. Daar bezocht de advocaat hem meerdere keren per week. Ze is een echte dierenfreak, volgens vriendin Petra Blankwaard. Ten Haaf had de zorg voor Jackson op zich genomen nadat zijn eerdere baasje daartoe door een huisuitzetting niet meer in staat was.

In Voorburg, Den Haag, Delft, Ypenburg en Rotterdam wordt ondertussen uitgekeken naar het beest, maar dat heeft nog niks opgeleverd. Jackson moet zo’n 8 jaar oud zijn, is gechipt en heeft een stevig postuur (5,9 kilo), meldt Ten Haaf op Twitter. ,,Wit befje niet altijd direct te zien.” 

Lees verder onder de tweet.

Fluitje 

Omdat Ten Haaf op vakantie is, houdt vriendin Blankwaard de zoektocht nauwgezet in de gaten. ,,We hebben een Whatsapp-groep genaamd ‘Jackson’. Daarin heeft Simone een geluidsfragment van het speciale fluitje geplaatst dat ze altijd voor Jackson floot als hij te eten kreeg.” Dat speelt het zoekteam tijdens het zoeken af. 

Lees verder onder de tweet.

Jackson is een echte buitenkat, volgens Blankwaard. Ook zijn behoefte deed ‘ie het liefst buiten. Dat is volgens haar ook de reden dat Jackson's nieuwe baasjes hem kort na zijn verhuizing naar Voorburg naar buiten lieten. ,,Hij was al vier dagen niet op de kattenbak geweest. Ze hadden nooit verwacht dat hij zou weglopen.” 

Kattenflat

Op het dak van Stichting Pluspunt bouwde Ten Haaf een heuse kattenflat voor haar geliefde Jackson. Die is inmiddels ingenomen door een andere buitenkat. Zijn voorraad brokjes en kuipjes met vlees ligt er volgens medewerker Dorien Visser nog. ,,Voor als hij opeens opdaagt.”

Lees verder onder de tweet.

Volledig scherm
Baasje Simone ten Haaf is naarstig op zoek naar ‘advokat’ Jackson. © Paul Kampman

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
5317 stemmen