Volledig scherm
De Zweedse Zeemanskerk aan de Parklaan. © Jan de Groen

Wie heeft interesse om deze kerk te kopen?

De voormalige Zweedse Zeemanskerk aan de Parklaan in Rotterdam staat alweer te koop. Een statig pand aan een van de meest deftige straten in de stad, met 21 kamers. Vraagprijs: 3.950.000 euro.

Twee jaar geleden deed de Zweedse Kerk de Rotterdamse vestiging in de verkoop omdat het pand te groot was geworden voor de slinkende kerkgemeenschap. Nu, twee jaar later, staat het gebouw in vrijwel ongewijzigde staat op funda.nl.

Wat is er gebeurd? Eigenaar Theo Sandberg, die veel vastgoed bezit in de omgeving, laat weten dat hij het pand had gekocht om het parkje tussen bebouwing aan de Parklaan en de Westzeedijk (de ‘Muizenpolder’) te beschermen. Een deel van de achtertuin heeft hij namelijk behouden en aan zijn eigen grond toegevoegd. ,,Zo is deze groene zone veiliggesteld. Het is een uniek stukje groen in Rotterdam dat niet versnipperd mag raken’’, laat hij weten.

  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam